lauantai 20. huhtikuuta 2013

Himo kasvaa syödessä 2010

2010

Kun pikku varrella  ajo moottoritiellä alkoi tuntua tehojen puutteessa vähän kesyltä ja  ohitukset samalta kuin linja-autohommissa ollessa  tuli mieleen että alkoisiko katselemaan vähän tehokkaampaa pyörää seuraavaksi. Toimistolla tuli kerran yhden kaverin kanssa asia puheeksi ja sen seurauksena seuraavaksi pyöräksi tuli Honda CBR 1000F  -87.  Ikää pyörällä oli reippaasti mutta kunto oli hyvä ja sitä oli pidetty hyvin. Olihan se pikkuisen haastavaa lähteä ajamaan ihan eri kaliberin pyörää painoltaan ja teholtaan. Pyörällä tuli ajeltua iltalentoja ja muutama pidempi päiväreissu alkukesästä.

Joskus olin nähnyt jonkun ohjelman töllöstä Ålesundista ja kun sitten ajatus jalostui teoksi niin starttasin heinäkuun alussa kohti Naantalia. Sieltä lautalla yli ja seuraavan päivän aikana Ruotsin halki Norjan puolelle.

 Seuraavana päivänänä alkoi jo vuonon rantoja näkymään. Geirangerin ja muutaman lauttapätkän jälkeen saavuttiin Ålesundin kauniiseen kaupunkiin. 2 yötä vietin kaupungissa. Kaupungissa oli illalla Molden ja Ålesundin välinen futis matsi ja se näkyi ja kuului kaupungilla. Möykkää riiitti ihan tarpeeksi.

Kaupungin keskustassa oli kanava joka oli täynnä eri kokoisia ja näköisiä veneitä. Hurtigruten kävi myös pistäytymässä ihan kaupungin keskustassa.

Kotiinpäin




Paluumatka kulki Atlantin rantaa pitkin ja matkalle sattui Atlanterhavsveien, ihan komea pätkä josta matka jatkui Trondheimin kautta kohti pohjoista. Olin suunnitellut paluureitin silleen että Troforssista suunta kohti Ruotsia ja Tärnäbyn kautta kotiin.


Alunperin tarkoitus oli yöpyä jossain välillä mutta himo iski kokeilla miten se persaus kestää ajaa vähän pidempi siivu. Tuossa kuvassa alkoi jo hämärä pikkuhiljaa painamaan päälle. Tärnabyssä tankatessa paikalle sattui Norjalainen pariskunta joka oli tulossa Piteån kiihdytysajoista.  Olin käynyt joskus 90 luvulla samoissa kisoissa ja silloin siellä oli Suomesta pari Top Fuel autoa.  Olivat muistaakseni EM osakilpailu silloin. Matka sujui kotiin vaihtelevissa keleissä, satoi muutaman kerran ja kun sitten sai hanskat ja kengät kasteltua läpi niin kyllähän siinä pikkuisen vilu oli vaikka oli heinäkuu. Cebarin valot ei olleet ihan tehokkaimmat joten aika varovaisesti tultiin pimeimmät hetket.
Olin ostanut pikkuisen evästä edellisenä iltana koska arvelin ettei siellä taida 24 h huoltiksia olla reitin varrella.....eikä ollutkaan. Ensimmäinen avoinna oleva kahvipaikka tuli vastaan Torniossa. Siitä sitten loppusiivu kotiin.

Lomareissu



 
Kesälomareissulla käytiin Kuopiossa asuntomessuilla ja puörittiin muutenkin Saimaan ympäristössä.
 
 Paluumatkalla kävimme Kemorassa  ratapäivällä. Cebari sai pikkuisen uutta lookia kun lasit piti teipata.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti