sunnuntai 28. joulukuuta 2014

BB 2500 K

Syksy alkoi painaa pikkuhiljaa päälle mutta virtaa oli vielä sen verran että ajattelin käydä yhden suorituksen ajamassa. Suunnitelmissa oli käydä Suomen ääripisteet eli Raippaluoto lännessä, Hanko etelässä, Möhkö idässä ja Nuorgam pohjoisessa mutta kelit alkoivat olla jo sen verran viileät että Nuorgam arvelutti ja se olisi vaatinut 3 vuorokautta aikaa joten se jäi odottamaan ensi kesää. Listalla oli kuitenkin 2500 K eli 2500 km 36 tunnissa. Suunnittelin reitin siten että pääsin käymään kotona lepäämässä välillä. Ajoin sen kahtena lenkkinä ja välillä tauko omassa sängyssä kotona.

 Aikaisin lauantaiaamuna ajelin tallille hakemaan pyörää ja sieltä kohti Kaakkurin TB:tä alkutankkaukseen. Toinen myyjistä oli taas tuttu ja nimmareiden otto lähtötodistukseen sujui rutiinilla. Tankki täyteen, napit korvaan ja AC/DC soimaan, It' a Long Way saatteli jälleen matkaan. Ensimmäinen etappi oli Vaasa. Rantatie oli välillä melko sumuinen mutta aikaisin aamulla ei liikennettä ollut paljoa. Kävin välillä yhden jaloittelutauon ja seuraava pysähdys oli Vaasan keskustan Shellillä. Siitä matka jatkui 3 tietä kohti Helsinkiä. Kävin Jalasjärvellä parsimassa  aamupalan, hampurilainen ja kahvi antoi energiaa jatkaa matkaa eteenpäin. Ylöjärvellä kävin tankilla koska laskeskelin ettei polttoaine riitä ihan Helsinkiin asti. Tampereen ohitus meni ongelmitta ja moottoritie veti hyvin kohti Helsinkiä. Kävin Helsingistä hakemassa kulmapisteen ja sieltä toista moottoritietä kohti Lahtea. Launeen Nesteeltä hain kulmapisteen ja jatkoin matkaa itään kohti Kouvolaa. Olin ajanut jonkun suorituksen tätä reittiä mutta laitoin nyt sen talteen semmoisena pätkänä jota pitää välttää rautaperseajoissa. Muuten ihan ok tie mutta hidas. Kävin  tankilla ja kulmapisteen hain Imatralta. Ilta alkoi vähitellen hämärtymään kun ajelin 6 tietä kohti Joensuuta. Tankkaamassa kävin Nurmeksessa ja samalla pesin pleksin ja join kahvit. Jonkin verran pikku eläimistöä alkoi näkyä pyörän valoissa, jäniksia, pikku jyrsijöitä kipittämässä tien yli. Matka eteni ihan mukavasti ja isommitta ongelmitta pääsin Ouluun jossa  kävin ottamassa tankkauskuitin ennen taukoa lähihuoltikselta ja kotiin suihkun kautta pehkuihin.
Lyhyen levon jälkeen soi kello ja siitä sitten liikkeelle uudelle kierrokselle. Tein tankkauksen  tauon päättämiseksi ja uuden ajorupeaman aloittamiseksi, en tiedä olisiko se ollut tarpeen mutta tein sen kaiken varaksi. Ensin suuntasin kohti Iisalmea, usvaa oli liikkeellä ja ilmakin oli pikkuisen viileä. Ensimmäisen tankkauksen suoritin Lapinlahdella Matin ja Liisan asemalla. Join kahvit samalla. Siitä matka jatkui Kuopion kautta Mikkeliin ja Ristiinaan jossa oli kääntöpiste. Huoltikselle kääntyessäni meinasi yksi henkilöautoa aiheuttaa harmaiden hiuksieni lopullisen valkaisemisen kun vasemmalle kääntyessäni se lähti kolmion takaa liikkeelle suoraan eteeni. Selvisin tiukalla jarrutuksella ja kypärän sisään jääneillä kirouksilla mutta taas palasi mieleeni se juttu että älä oleta muuta kuin että muut eivät näe sinua. Tankkaus, navigaattoriin kohteeksi koti ja matkaan. Reitti kulki Mikkeliin saakka samaa tietä mutta siitä jatkoin kohti Jyväskylää. Mikkelistä Jyväskylään kulkeva tie olikin mukavaa ajaa. Rajoitus suurimman aikaa 100 ja liikennettä sopivasti.
Aikataulukin näytti ihan hyvältä...aika riitti ihan sopivasti. Tankkasin  Jyväskylän jälkeen ja sen jälkeen polttoaine riittikin Ouluun asti.
Nelostiellä ei ollut liikennettä liikaa ja matka eteni mukavasti kohti Oulua. Pyhäsalmella kävin kahvilla ja siitä sitten lopputankkaukseen  Kaakkurin TB:lle.
Pyörä talliin ja reissu oli tehty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti